Friday, February 25, 2011

Chicken wings "Juanita" / Alitas de Pollo "Juanita"

Chicken wings are her favorite food... perhaps that is a secret for living a long life? everybody should include them in their diets just in case ;-)

This is her simple recipe:

Chicken wings (like 10-12)
Salt to taste
Olive Oil (like 1/2 cup)
Sweet Onion ( one or 1/2 depends on how much you like it)
Green pepper (1/2 of a big one)
Vinegar (does not matter the type, this time she used balsamic, 1/3 cup)
Water (one medium glass)

Heat the olive oil and then add the onion and green pepper cut in small squares. When they are soft, add the chiken wings. The chicken wings have to be prepared in advance, cleaning well the extra fat and washing them. Let the wings in the olive oil enough time so that they loose their uncoocked color and they start to brown in both sides. Then add the vinegar and turn them a couple more times. Add the glass of water and simmer at low heat... until all the water is gone and only a little bit of caramelized juice remains.... Enjoy!

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Las alitas de pollo son su comida favorita.. quizas ese es su secreto para vivir una larga vida? De momento todo el mundo deberia incluirlas en su dieta por si acaso....


Esta es su sencilla receta:

Alitas de pollo (como 10-12)
Sal al gusto
Aceite de Oliva (como 1/2 cup)
Cebolla dulce ( una o media dependiendo de lo que os guste)
Pimiento verde (la mitad de uno grande)
Vinagre (no importa que tipo, en este caso utilizo balsamico, 1/3 cup)
Agua (un vaso mediano)

Calienta el aceite y añade la cebolla y el pimiento verde cortado en pequeños cuadrados. Cuando esten mas suaves, añade las alitas. Las alitas deben prepararse con anterioridad, quitando bien el exceso de grasa y lavandolas. Dejar la alitas en el aceite hasta que pierdan el color crudo y se tuesten ligeramente por ambos lados. Añade entonces el vinagre y dalas otro par de vueltas. Añade el vaso de agua y deja que se consuma a fuego lento.. hasta que todo el liquido se ha ido y solo queda un poquito de jugo caramelizado. Disfruten!



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